سیاهچاله گوگل و کشتی به گل نشسته وب فارسی
وب فارسی رو با معیار های گوگل یا هر موتور جستوجوی دیگه ای و با هر متر و معیاری بسنجی یا لاله، یا کره یا کور ! این بهترین تعریف من از وب فارسی ه که هنوز گوگل نتونسته ازش به درک درستی برسه، این جمله شاید چالش بر انگیز باشه در نگاه اول ولی با بررسی نتایج گوگل در جستجوهای فارسی می بینید که نتایجی میاره براتون از وب سایتهایی که بیشتر اسپم هستند تا هدف جستجو و این یعنی گوگل خودش هم کور شده در این بین . !!!
آموزش سئو
🔸 سیستم های رتبه بندی اکنون در سطح وسیعی از تمام زبان ها پشتیبانی می کنند. این تحولات از جایی جدی تر شد که سیستم رتبه بندی محتوای مفید بطور کامل روی کار آمد و آتش آن با آپدیت لینک اسپم افروخته تر شد. هرچند پروداکت رویو بدنبال تجربه عمیق افراد و نوشتن محتوای دست اول است، باید ببینیم در صورت ورود به وب فارسی، چه بر سر محتوای سایت های فروشگاهی خواهد آمد.
🔸 الگوریتم پروداکت رویو به محتوایی اشاره دارد که بجای نوشتن یک متن ساده با معرفی خلاصه چند محصول، تحقیقات عمیق و داده های بصری را برای مخاطبین به اشتراک می گذارد. گوگل با این الگوریتم به مقالاتی که بدین شکل نوشته باشند، رتبه بهتری می دهد.
بیشتر بخوانید :
🔸 محتوای پروداکت رویو – product review content به شرح محصولی اشاره دارد که تجزیه و تحلیل دقیق و تحقیقات واقعی را مبنی قرار داده و بدست متخصصان علاقه مند که موضوع را بخوبی می شناسند نوشته می شود. به بیان دیگر این شاخص می گوید آیا محتوای شما تجربه واقعی استفاده از یک محصول را در خود جای داده است؟ یا بازدید واقعی از یک مکان یا چیزیکه یک شخص بصورت منحصر بفرد تجربه کرده است؟ استفاده از المان های بصری مانند کلیپ، صوت و تصاویر با کیفیت بی نهایت در سنجش این نوع محتوا تاثیر گذار است.
🔸 سیستم رتبه بندی helpful content بر خلاف سایر سیستم های مشابه گوگل بر مبنی وزن محتوای مفید و غیر مفید بر روی کل سایت تاثیر می گذارد. HCU از پایپ لاین های مختلف، سیگنال های گوناگونی را برای ارزیابی آنچه که محتوای بی کیفیت نامیده می شود بکار می برد. آپدیت محتوای مفید به مخاطب این اطمینان را می دهد که محتوایی منطبق با خواسته های شان را دریافت می کنند.
🔸 لینک اسپم نیز بر روی سیستم های جستجوی گوگل نشست تا به کمک سیستم رتبه بندی SpamBrain با لینک سازی غیرطبیعی و اسپم و سایت های فروش و عرضه لینک و سایت هایی که لینک اسپم دریافت می کنند مبارزه و تاثیر تمام لینک ها را در سطح وسیعی از وب باطل کند. سیستم رتبه بندی SpamBrain به عنوان یک هوش مصنوعی فعال شناسایی لینک های اسپم، برای اولین بار مستقیما می تواند سایت هایی که لینک می فروشند و سایت هایی که لینک از آنها خریده اند را شناسایی کند. لینک اسپم بدنبال صفحاتی خواهد بود که نتنها لایق رتبه بندی در نتایج جستجو نیستند بلکه هیچ محتوای قابل توجهی هم برای مخاطبین خود ندارند، اما سعی می کنند با پرداخت هزینه، صفحات بی ارزش خود را برای موتورهای جستجو به عنوان صفحات ارزشمند جلوه دهند.
🔸 تا این لحظه، بروزرسانی لینک اسپم و سیستم رتبه بندی محتوای مفید بر روی وب فارسی نشسته است و مسیر تکامل بر این زبان را باسرعت طی می کند. ما می توانیم عینک خوش بینی و حاشا را همچنان بر چشم داشته باشیم اما این موتور جستجو فاکتورها و شاخص هایی را برای تجربه ناب یک کاربر مدنظر قرار می دهد که بعضا از آنها اطلاع هم نداریم. هرچند فکر می کردیم سیستم رتبه بندی HCU شاید تا سال ها گریبان وب فارسی را نگیرد، اما حالا اینجاست و سیستم رتبه بندی Product Review نیز از آنچه که تصور می کردیم، به ما نزدیک تر شده است.
🔹 واژه مثلث برمودا اشاره به ناپدید شدن هواپیماهایی دارد که در منطقه ای به همین نام در اقیانوس اطلس شمالی از صفحه رادار خارج می شدند. سیستم ها و بروزرسانی های این مثلث بقدری اهمیت دارند که می توانند در صورت عدم ارزیابی یک صفحه به عنوان محتوای ارزشمند و کارآمد، آن را بطور کامل از صفحه نتایج ناپدید سازند.
تایم لاین آپدیت های سیستمی گوگل در وب فارسی
🔸 با شروع بروزرسانی لینک اسپم بر روی سیستم رتبه بندی اسپم برین، آگاهی از وضعیت جدول زمانی سیستم های فعال در وب فارسی بسیار مهم است.
🔸 توجه به این موضوع به ما کمک می کند تا در بازه های زمانی rollout سیستم ها، با دید بهتری به وضعیت رتبه ها در نتایج جستجو نگاهی بیاندازیم.
🔸 هرچند لینک اسپم باعث شده تا بعضی صفحات وب با افت رتبه بندی مواجه شوند، اما با توجه به ادامه rollout سیستم رتبه بندی محتوای مفید، نمی توان به ارزیابی مناسبی ار وب در حوزه های مختلف رسید.
🔸 سیستم رتبه بندی محتوای مفید از تاریخ 15 آذر شروع شده و تا تاریخ 29 آذر بر روی وب فارسی rollout خواهد شد. همینطور در خلال این پردازش سنگین، آپدیت لینک اسپم نیز از تاریخ 24 آذر آغاز شده و تا 7 دی ماه ادامه خواهد داشت. اوج پیک این دو سیستم در بازه زمانی 24 آذر تا 29 آذر است که تلورانس های شدیدی را در وب فارسی شاهد خواهیم بود.
🔸 بعد از تمام rollout سیستم رتبه بندی HCU، آپدیت لینک اسپم با قدرتی که اسپم برین از HCU میگیرد، داده های حاصل از محتوای مفید را نیز در سیستم بکار خواهد گرفت. بدین ترتیب از تاریخ 29 آذر تا 7 دی ماه می توانیم انتظار تاثیر بیشتری از لینک اسپم بر روی وب فارسی داشته باشیم.
🔸 در نهایت از 7دی ماه و همزمان با پایان rollout هردو سیستم، طی بازه زمانی چند هفته ای، نتایج به تثبیت مورد انتظار سیستم های رتبه بندی خواهند رسید.
🔸 ذکر این نکته حائز اهمیت است که بازگشت به نتایج ممکن است ماه ها بطول بیانجامد و این در حالی است که سیستم رتبه بندی HCU صفحات وب بی کیفیت را بصورت الگوریتمی تا ماه ها از نتایج خارج می کند و هیچ راهی بجز تداوم بروز رسانی صفحات تحت تاثیر قرار گرفته و اثبات مفید بودن آنها برای کاربران جهت بازگشت به نتایج وجود نخواهد داشت.
🔸 لینک اسپم بر روی لینک های غیر طبیعی که جهت رشد صفحات بدون ارزش واقعی، اعتبار قابل توجهی را انتقال داده، تاثیر گذار است. هدف از بروز رسانی های سیستمی اخیر، رشد سایر صفحات وب ارزشمند و فرصت به سایت هایی است که محتوای با کیفیت تری برای عرضه به مخاطبین دارند.