دوره جامع آموزش حقوق و دستمزد
دوره جامع آموزش حقوق و دستمزد
دوره جامع آموزش حقوق و دستمزد pdf صفر تا صد+پکیج آموزش کامل حقوق و دستمزد pdf و اکسل 100 درصد عملی و رایگان+آموزش گام به گام حقوق و دستمزد[1401]
جلسه اول دوره آموزش حقوق و دستمزد با رویکرد بازار کار
جلسه دوم دوره آموزش حقوق و دستمزد با رویکرد بازار کار
دوره آموزش حسابداری حقوق و دستمزد
دوره جامع آموزش حقوق و دستمزد
با عرض سلام خدمت دوستان و همراهان گرامی وب سایت و گروه نرم افزاری ایران گیگ!
امروز اولین جلسه دوره جامع آموزش حقوق و دستمزد را شروع میکنیم ، سیلابس و محتوای این دوره ی آموزشی با همت چند تیم نرم افزاری و گروههای مختلف استقرار نرم افزار های حقوق و دستمزد تدوین شده، همچنین مشاوره های ارزشمند پشتیبان های نرم افزار در تدوین این آموزش دخیل بوده، پس من با اطمینان کامل میگم که این دوره جامع ترین و بهترین دوره ی آموزش حقوق و دستمزدی هست که تا به امروز در ایران تدوین شده! ما سعی کردیم با دیدی ورای دید یک حسابدار به این دوره نگاه کنیم و مباحث رو از منظر بالادستی مورد پایش قرار خواهیم داد، تمام سعی من در این دوره انتقال صحیح تجربیات و دانش خودم و دوستان عزیزی هست که با ما در این دوره همکاری داشتند.
اینکه این دوره رایگان عرضه میشه، نشان از بی کیفیت بودن یا سطح پایین بودن دوره نیست، هدف و نیت ما گسترش دانش به رایگان هست و این کار رو به بهترین نحو ممکن انجام خواهید داد .
حسابداری حقوق و دستمزد چیست ؟
مفهوم حقوق و دستمزد به هیچ وجه پیچیده نیست؛ واحد حسابداری و افرادی که به عنوان مسئول امور مالی و حسابداری در هر شرکت یا کسب و کاری مشغول فعالیت هستند باید کارکرد پرسنل را به طور دقیق محاسبه کنند و جزئیات آن را در قالب یک فیش رسمی با عنوان فیش حقوقی به کارکنان ارائه کنند. اطلاعاتی که در مورد حقوق و دستمزد کارکنان وجود دارد باید هر ماه به عنوان هزینه در دفاتر حسابداری ثبت شوند تا در محاسبات مالیاتی هم مورد محاسبه قرار بگیرند.
حقوق ماهیانه چیست ؟
حقوق ماهیانه به مزایای مادی نقدی و غیر نقدی گفته میشود که کارفرما در ازای یک مدت معین (که طبق مفاد قانونی در ایران 30 روزه بوده) و برای کار معین به کارگر پرداخت می کند. به این حقوق ماهیانه به اصطلاح حق ثابت یا حق حکمی یا مقدار حکمی گفته میشه ، البته این اصطلاح ها مال نرم افزار سپیدار همکاران سیستم و نرم افزار چارگون هست ! یعنی اگر شما با کارفرما روی مبلغ 50000000 ریال به توافق برسید، این مبلغ برای 30 روز کارکرد هست! نه 29 روز و نه 31 روز !
کارکرد چیست؟
کارکرد به روزهایی گفته میشود که کارگر در استخدام کارفرما بوده است .
کارکرد عادی = تعداد روزهای ماه بر اساس تقویم – روز استخدام +1
مرخصی چیست ؟
مرخصی حقی است برای کارگر که بتواند در روزهای غیر تعطیل سر کار حاضر نشود. طبق قانون کار ،ما هر به ازای هر ماه 2.5 روز مرخصی داریم که می تونیم ازش استفاده کنیم و انگار اون 2.5 روز رو سر کار بودیم و حقوق براش میگیریم .
مرخصی بدون حقوق چیست؟
اگر کارگری بیش از سقف تعیین شده مرخصی، سر کار حاضر نگردد، مرخصی آن بدون حقوق محاسبه میگردد.
مرخصی استعلاجی چیست؟
مرخصی ای که به دلیل بیماری باشد را استعلاجی میگویند. اگر کسی به دلیل بیماری سر کار حاضرنگردد و تعداد روزهای این مرخصی بیش از سقف تعیین شده باشد، کارگر می تواند حقوق روز های بیماری را از تامین اجتماعی بگیرد، یعنی اگر کسی 20 روز مرخصی استعلاجی داشته، کارفرما برای آن 17روز حقوقی پرداخت نکرده و فرد برای دریافت حقوق خود باید به بیمه تامین اجتماعی مراجعه نماید .
ما انواع مختلف مرخصی را داریم که می توانید با یک سرچ ساده قوانین مربوط به این مرخصی ها را ببینید، مانند مرخصی استحقاقی واجباری مشاغل سخت، مرخصی زایمان و …
کارکرد واقعی یا کارکرد موثر چیست؟
کارکرد واقعی یا کارکرد موثر به روزهای کاری گفته میشود که کارگر در کارگاه مشغول به کار بوده است و بر اساس این عدد حقوق محاسبه خواهد شد .
کارکرد موثر=کارکرد عادی – غیبت – مرخصی بدون حقوق – مازاد مرخصی استعلاجی
مثال کارکرد موثر : اگر فردی در روز 11 برج دی استخدام شده باشد ، 6 روز مرخصی استعلاجی داشته . کارکرد وی چقدر است ؟ اگر حقوق توافقی این کارگر 50 میلیون ریال باشد، حقوق دریافتی وی چقدر خواهد بود؟
کارکرد موثر 16=3-1+11-29
مقدار محاسباتی حقوق = کارکرد موثر
حقوق محاسباتی دریافتی = حقوق یک روز * کارکرد موثر
مقدار دریافتی یا مقدار محاسباتی دریافتی 26666667=~ 16*
مقدار محاسباتی حقوق چیست؟
مقدار محاسباتی حقوق یعنی مقدار حقوقی که بر اساس مقدار کارکرد موثر دریافت می شود .
انواع حقوق
دولت در قانون 4 نوع حقوق مشخص برای کارگر مفروض دانسته که این حقوق ها عبارتند از : حقوق پایه (مزد شغل)، حق مسکن، بن کارگری و حق اولاد. وزارت کار و تامین اجتماعی بر اساس ضریب تورمی و شرایط اجتماعی هر ساله برای این حقوق ها یک حداقلی را مشخص میکنند، باید توجه داشت که قانون هیچ سقفی را برای حقوق مشخص نکرده ولی حداقل هایی برای آن متصور شده که نمی توان از آنها عدول کرد .
انواع حقوق یا آیتم های حقوقی :
آیتم های حقوقی ، به مواردی گفته میشه که از طریق قوانین به حقوق وارد شده و یا به توسط توافق بین کارگر و کارفرما تعریف میشوند .
حقوق پایه(مزد شغل یا حق ثابت)چیست؟ این عدد یک عدد ثابت است که توسط وزارت کار و تامین اجتماعی هر ساله تعیین میشود. و برای 30 روز کاری در نظر گرفته شده است.
- همه ی کارگران باید از حد اقل حقوق پایه بهره مند باشند
- کارفرما نمی تواند حقوق کمتری از حقوق پایه با کارگر توافق کند
- حقوق پایه برای سی روز است
حق مسکن و بن کارگری:
مقدار حق مسکن و بن کارگری توسط دولت هر ساله یک عدد مشخص اعلام میشود و کارفرما ملزم است این حقوق را به کارگر پرداخت کند.
حق اولاد:
حق اولاد برای فرزندان زیر 18 سال و یا بالای 18 سال دارای گواهی اشتغال به تحصیل تعلق میگیرد، مبلغ حق اولاد یک دهم حداقل حقوق اعلامی دولت است.
از انواع دیگر حقوق می توان به حق مسئولیت، حق شیفت، حق غذا، حق ایاب و ذهاب، حق سرپرستی و … اشاره کرد که این حقوق به صورت قراردادی و توافقی بین کارگر و کارفرما منعقد میشود.
تمامی حقوق پرداختی توافقی بین کارگر و کارفرما با فرمول زیر به دست می آید :
یعنی تمام آیتم های توافقی حکم کارگزینی بر اساس فرمول بالا بدست می آیند.
حکم کارگزینی یا قرداداد کار چیست ؟
حکم یا قرارداد رسمی بین کارگر و کارفرماست که در بدو استخدام با مفاد مختلف و با شرح انواع حقوق صادر میشود .
توجه : مبلغ محاسباتی بن کارگری ، حق مسکن و حق اولاد به نسبت کارکرد استاندارد ماه محاسبه میشوند، یعنی در 6 ماهه اول سال 31 ، 5 ماه بعدی 30 و اسفند ماه 19 روزه محاسبه میشود .
حقوق و دستمزد ازجمله مباحث مهم در حسابداری می باشد، که تمام کسب و کارها درگیر آن می باشند. تسلط کامل بر محاسبه حقوق و مزایا می تواند شانس استخدام یک حسابدار را افزایش دهد. با توجه به هزینه های بالای دوره های آموزش حقوق و دستمزد ما این فرصت را فراهم کرده ایم که تمام افراد با انگیزه و علاقمند، بتوانند به صورت رایگان در دوره آموزش حسابداری حقوق و دستمزد شرکت کنند. پس عجله کنید و تا ظرفیت کلاس ها تموم نشده برای ثبت نام در دوره آموزش حسابداری حقوق و دستمزد اقدام کنید.
آموزش رایگان حقوق و دستمزد در یک نگاه
محاسبه و پرداخت حقوق و مزایای پرسنل در سیستم حقوق و دستمزد با این که میزان زیادی از زمان حسابدار را به خود اختصاص می دهد، جزء مهم ترین محاسبات در واحد مالی هر سازمان می باشد. حقوق و دستمزد از جمله مباحثی می باشد که همیشه مطرح می شود و به منظور جلوگیری از ضایع شدن حقوق کارمندان و کارگران، قوانین ویژه ای برای محاسبه حقوق و دستمزد توسط اداره کار تنظیم شده است.
با توجه به تاثیر بسیار زیاد محاسبه دقیق و پرداخت به موقع حقوق و دستمزد در رابطه بین کارفرما و کارگر، حسابداران باید با دقت فراوان نسبت به محاسبه حقوق و دستمزد پرسنل اقدام نمایند. اگر شما هم حسابدار هستید اما تجربه کافی در محاسبه حقوق و دستمزد ندارید، تا فرصت باقیست و ظرفیت تکمیل نشده است، در دوره آموزش حسابداری حقوق و دستمزد به صورت رایگان ثبت نام کنید. در این دوره مباحث حقوق و دستمزد همراه با مثال های کاربردی به صورت کامل آموزش داده می شود.
دوره جامع آموزش حقوق و دستمزد ایران گیگ مناسب چه کسانی است؟
ثبت نام در ددوره جامع آموزش حقوق و دستمزد برای همه افراد امکان پذیر است. اما ما پیشنهاد می نماییم بیشتر، افرادی که علاقمند به ورود به بازارکار حسابداری حقوق و دستمزد هستند در این دوره شرکت کنند. زیرا این افراد با شرکت در این دوره به سطح مناسبی از حسابداری حقوق و دستمزد رسیده و می توانند راحت تر وارد بازار کار شوند.
فیلم کامل آموزش حقوق و دستمزد
آموزش حقوق و دستمزد pdf
دوره حقوق و دستمزد همکاران سیستم
آموزش حقوق و دستمزد راهکاران سیستم pdf
آموزش حسابداری حقوق و دستمزد pdf
آموزش کامل حقوق و دستمزد
دوره آموزش حقوق و دستمزد
دوره حسابداری حقوق و دستمزد
در حالت کلی دوره آموزش رایگان حسابداری حقوق و دستمزد مناسب افراد زیر می باشد:
علاقمندان به حسابداری حقوق و دستمزد
فارغ التحصیلان رشته حسابداری
حسابدارانی که قصد افزایش اطلاعات حسابداری خود را دارند.
افرادی که با حسابداری آشنایی دارند و می خواهند اطلاعات خود را تکمیل کنند.
افرادی که علاقمند به ورود به بازار کار حسابداری حقوق و دستمزد هستند.
چرا باید در دوره آموزش حسابداری حقوق و دستمزد شرکت کنم؟
شاید بپرسید اصلا چه دلیلی دارد که من در این دوره شرکت کنم؟ در پاسخ به این پرسش باید به شما بگوییم که حسابداری حقوق و دستمزد جزء مفاهیم اساسی و پایه در هر سازمان می باشد و حسابداران باید به اصول محاسبه حقوق و دستمزد مسلط باشند.
می توانیم مهم ترین دلایل برای شرکت در دوره حسابداری حقوق و دستمزد را به صورت زیر دسته بندی کنیم:
شما فارغ التحصیل رشته حسابداری هستید، اما با قوانین حقوق و دستمزد ویژه بازار کار آشنایی ندارید.
شما مشغول به کار هستید، اما احساس می کنید که هنوز دانش کافی برای ادامه کار خود را ندارید و به منبعی برای تکمیل دانش خود نیاز دارید.
دوست دارید وارد بازار کار حسابداری حقوق و دستمزد شوید اما هنوز نمی دانید از کجا شروع کنید.
علاقمند به کسب اطلاعات کامل درباره حسابداری حقوق و دستمزد هستید.
ما در وب سایت ایران گیگ تمام تلاش خود را می کنیم تا با ارائه بهترین آموزش ها به صورت رایگان در خدمت دوستان و حسابداران عزیز باشیم . این پست به صورت روزانه آپدیت می شود و بهترین دوره ی آموزشی حقوق و دستمزد را در این وب سایت خواهید دید .
جلسه سوم آموزش حقوق و دستمزد
ما جلسه ی اول رو با موضوع کارکرد شروع کردیم، و با مواردی که در کارکرد دخیل بودن آشنا شدیم ،بعد رسیدیم به حقوق و یاد گرفتیم که حقوق یک فرد رو بر اساس آیتم های مختلف حقوقی و با استفاده از مبنای حقوق اعلامی دولت به ریز محاسبه کنیم .
جلسه دوم رو اختصاص دادیم به اضافات حقوق مثل ، ماموریت، انواع نوبت کاری، تعطیل کاری ، جمعه کاری و اضافه کاری و با قوانینش آشنا شدیم و با این اندوخته ی دانشی که داشتیم تونستیم فوق العاده های یک فرد رو بر اساس کارکردش به ریز انواع آیتم محاسبه کنیم .
جلسه ی سوم رو در مورد بیمه صحبت خواهیم کرد .
کار و فلسفه ی وجودی بیمه تامین اجتماعی در حالت کلی حمایت از حقوق بیمه گذاره، بیمه این حمایت ها رو بر اساس قانون به ارائه ی خدمات درمانی، غرامت، بیمه بیکاری و همچنین ارائه ی مستمری بعد از بازنشستگی به بیمه گزار تعریف کرده .
حالا داستان بیمه تو جلسه ی امروز ما از کجا شروع میشه ؟
وقتی ما فردی رو استخدام میکنیم، در بدو استخدام یک معرفی نامه بهش میدیم که بره بیمه تامین اجتماعی با این معرفی نامه ثبت نام کنه .
همچنین این فرد با ارائه معرفی نامه به یک آزمایشگاه باید معاینات بدو استخدام رو انجام بده، معمولترین این معاینات و آزمایش ها ، آزمایش خون و ادرار ، تست اعتیاد ، بینایی و شنوایی سنجی،تست تنفسی و نوار قلبه.
طبق ماده 90 قانون تامین اجتماعی انجام این آزمایشات از وطائف کارفرماست و دلیلش اینه که بیمه میخواد مطمئن بشه وظائف شغلی کارگر، با شرایط جسمی و روحیش متناسب ه . همچنین خدای نکرده در صورت بروز هرگونه مشکل یا آسیب در حین انجام کار، در محاکم قانونی با استناد به نتایج همین آزمایشات کارگران و کارفرما می تونن از حق خودشون دفاع کنند .
بعد از اتمام این پروسه و تکمیل فرایند ثبت نامی، که شاید یکی دو روز زمان بخواد بیمه به کارگر یک کد میده که کارگر رو با این کد می شناسه، مثل کد ملیمون .
کارگر این کد رو به کارفرما اعلام میکنه . کارفرما با همین کد هر ماهه یک مبلغی رو به عنوان حق بیمه از حقوق کارگر کسر کرده و مبلغی روش میذاره و به سازمان بیمه تامین اجتماعی پرداخت میکنه که کارگر بتونه از مزایای بیمه و حمایتهاش استفاده کنه .
بچه ها در حال حاضر چیزی حدود 42 میلیون کد بیمه داریم، یعنی 40 میلیون نفر عضو سازمان بیمه تامین اجتماعی هستند.
مواردی که بیمه در قبال دریافت حق بیمه به کارگر میده چیان ؟
1 – دفتر چه تامین اجتماعی برای خودش و افراد تحت تکفل زیر بیست سال یا بالای بیست سال با گواهی اشتغال به تحصیل
2- در صورت بیکار شدن ،سازمان بیمه شغل جایگزین برای کارگرپیدا میکنه و اگر نتونست شغل پیدا کنه، مستمری زمان بیکاری رو به مدت معینی بهش پرداخت میکنه .
3- غرامت زمان بیماری. یادتونه تو جلسه ی اول گفتیم که اگر فردی بیش از 3 روز مرخصی استعلاجی داشته باشه باید حقوقش رو از بیمه بگیره ؟ غرامت زمان بیماری دقیقا همون ه.
4-مستمری بازنشستگی یا همون حقوق بازنشستگی.
هممون میدونیم که بیمه ها یک بنگاه انتفاعی هستند و همیشه یک سقفی رو برای انواع تعهداتشون در نظر میگیرند، فرض کنید اگر کسی بخواد ماشینش رو بیمه کنه، بیمه گر میگه اگر 3 میلیون ریال پرداخت کنی ماشینت رو تا سقف 30 میلیون ریال بیمه میکنم، و این سقف و شرایط دریافتش رو همیشه اعلام میکنند .
بیمه تامین اجتماعی هم این سقف رو اعلام کرده، و گفته که من می تونم تا مبلغ هفت برابر حداقل حقوق پایه اعلامی دولت یک کارگر رو بیمه کنم . و چون بیمه بر اساس حقوق دریافتی کارگر محاسبه میشه قرارداد هر فرد با بیمه یک رقم متفاوت خواهد بود .
سقف بیمه = هفت برابر حداقل حقوق اعلامی دولت. یا همون حق ثابت اعلامی دولت . فقط حق ثابت . نه بن نه مسکن .
حالا میریم سراغ محاسبه مبالغ پرداختی به بیمه و بررسی آیتم های مختلف حقوقی از نظر بیمه .
ما میدونیم که حقوق آیتم های مختلفی داره و بیمه گفته آیتم های حق اولاد ،حق ماموریت و مزایایی که در سال یکبار گرفته میشه از پرداخت بیمه معاف هستند .
مزایای مشمول بیمه = تمامی آیتم های حقوقی به جز حق اولاد، ماموریت و مزایایی که در سال یکبار گرفته میشه .
بیمه تامین اجتماعی با دریافت ۳۰ درصد از حقوق بیمه شده، فرد رو بیمه میکنه، که از این 30 درصد ، 7 درصدش رو بیمه شده پرداخت میکنه و ۲۳ درصدش به عهده کارفرماست که عناوینش به این صورته که 20 درصد از این 23 درصد برای بیمه سهم کارفرماست و 3 درصد اون با عنوان بیمه بیکاری پرداخت میشه .
بیمه بیکاری چیه ؟
طبق قانون کار و تامین اجتماعی، اگه فردی بدون میل شخصی از کار اخراج بشه یا کارگاه بهش نیاز نداشته باشه، بیمه موظفه که یا براش کاری پیدا کنه یا یه مدتی هزینه های اولیه ی زندگیش رو پرداخت کنه ، در اصل بیمه بیکاری به همین خاطر از کارفرما اخذ میشه .
نکته : کارفرما و هیئت مدیره بیمه بیکاری ندارن و نباید از اونها 3 درصد بیمه بیکاری رو کسر کرد.
تمام این بحث ها رو کردیم تا برسیم به اینجا که چطور بیمه ی یک فرد رو حساب کنیم؟ !
برای اینکه بتونیم مبلغی که باید بر اساس اون محاسبات بیمه رو انجام بدیم و براش بیمه پرداخت کنیم رو به دست بیاریم اول باید ببینیم از سقفی که بیمه اعلام کرده بیشتر میگیریم یا نه .
ما باید سقف بیمه رو برای هر فرد به صورت جداگانه محاسبه کنیم، به این صورت که :
سقف بیمه = حداقل حقوق اعلامی دولت/30 * 7 * کارکرد واقعی
در این صورت یا عدد سقف بیمه قانونی کوچکتره یا عدد محاسبه شده ی سقف بیمه فرد .
در هر صورت ما عدد کوچکتر رو عدد برای محاسبات بیمه انتخاب میکنیم .
منبع یا ماخذ محاسبه حق بیمه = عدد کوچکتر بین (سقف بیمه و سقف محاسبه شده بیمه)
صورت مسئله :
حق ثابت اعلامی دولت 25.000.000
کارکرد واقعی 30 روز
حق پایه 30.000.000
جذب 10.000.000
حق اولاد 2.500.000
مسکن 500.000
بن 600.000
تعطیل کاری 1.000.000
شبکاری 1.500.000
ماموریت 500.000
اول جمع آیتم های مشمول بیمه فرد رو محاسبه میکنیم .
جمع : 43.600.000
حالا میایم سقف بیمه رو محاسبه میکنم :
سقف بیمه = حداقل اعلامی دولت /30*7*30 = 175.000.000
حالا کدوم یکی کوچکتره ؟ همون میشه منبع یا ماخذ بیمه
43600.000
جلسه چهارم آموزش حقوق و دستمزد
دوستان ما تو سه جلسه ی گذشته در مورد حقوق و فوق العاده هاش صحبت کردیم، مبلغ دریافتی آیتم های حقوقی یک فرد رو بر اساس کارکردش محاسبه کردیم، و یاد گرفتیم که بیمش رو چطور حساب کنیم .
جلسه ی چهارم بخش اول مالیات بر حقوق رو خواهیم داشت، محاسبه ی مالیات حقوق دو بخش داره که امروز اولین قسمتش رو شروع میکنیم . پس این جلسه ، قسمت چهارم حقوق و دستمزده و بخش اول مالیات بر حقوق .
مالیات بر حقوق یا مالیات حقوق چیه ؟
مالیات پولیه که براساس قانون از عموم اشخاص حقیقی و حقوقی دریافت میشود تا صرف هزینههای دولت، مخارج عمومی و تامین بخشی از بودجه کشور بشه .
ما دو نوع مالیات داریم: مالیات مستقیم و مالیات غیر مستقیم .
مالیات مستقیم کهمستقیما از دارایی و در آمد اشخاص حقیقی یا حقوقی بدست میاد.
دومیش مالیات غیر مستقیمه که به قیمت کالا و خدمات تعلق میگیره و به مصرف کننده منتقل میشه. مثل مالیات بر ارزش افزوه .
دولت برای دریافت مالیات؛ گروههای مختلفی را در نظر گرفته، که یکی از اصلیترین آنها حقوقبگیران هستند. این نوع مالیات اگرچه دارای برخی معافیتهای مالیات بر حقوقه اما به علت سهولت در شناسایی و دریافت، همیشه یکی از اصلیترین منابع برای کسب درآمد و تامین بودجه کشوره .
مالیات هم مثل بیمه یک سری معافیت هایی داره،اگر یادتون باشه ، جلسه سوم توی محاسبه بیمه ، اومدیم حق اولاد ، ماموریت و حقوقی که در سال یکبار پرداخت میشه رو توی جمع مشمول بیمه لحاظ نکردیم!
توی محاسبه مالیات هم یک سری آیتم های حقوقی داریم که معاف هستن مثل : حق ماموریت،بن کارگری، حق غذا، حق مهدکودک، ایاب و ذهاب، بیمه تکمیلی سهم کارگر، و 2/7 بیمه تامین اجتماعی سهم کارگر، یا 7/7 بیمه تامین اجتماعی سهم کارگر) و …
اینکه اینجا گفتم 2هفتم یا 7هفتم، دلیلش اینه که من تو شرکتهای مختلف هر دو رو دیدم که معاف کردند، ولی چیزی که خودم خوندم و درسته 7/2 بیمه سهم کارگر از مالیات معافه . دوستان بحث معافیت های مالیاتی و آیتم های معاف از مالیات رو تو جلسه ی پنجم حقوق و دستمزد به تفضیل توضیح دادم و اینجا فقط گذرا بهشون اشاره میشه .
دوستان ما باید بر اساس بخشنامه ها این معافیت ها رو لحاظ کنیم و هر ساله باید این بخشنامه ها و قوانین رو از مراجع ذیصلاح دانلود کرده و بخونیم ، رسالت ما تو این دوره یادگیری بنیادی ه ، یعنی شما اگر بیس کار رو بلد باشید، قوانین هر تغییر کرده باشه، به راحتی می تونید خودتون رو با اون قوانین وفق بدید .
از نظر وزارت دارایی ، حقوق رو به دو قسمت مستمر و غیر مستمر تقسیم میکنن .
حقوق مستمر، آیتم حقوقیه که توی حکم کارگزینی اومده، و شما در طی سال همیشه اون رو دریافت خواهید کرد، مثل حقوق پایه، یا حق سرپرسیتی و ایتم هایی از این دست که هر ماهه قراره توی فیش حقوقی باشن .
و به آیتم های حقوقی مثل اضافه کاری ، ماموریت تعطیل کاری و آیتم های این مدلی که معلوم نیست شما این ماه این ایتم ها رو دریافت می کنید یا نه میگن غیر مستمر .
ما ، بحث حقوق مستمر و غیر مستمر رو توی محاسبه ی مالیات باید درگیر کنیم، ولی این بخش از آموزش رو میگذارم برای جلسه ی بعد و تو این جلسه به این موضوع نمی پردازیم.
پس قوانین و معافیت های مالیاتی به همراه محاسبه حقوق مستمر و غیر مستمر میمونه برای جلسه ی آتی .
در آغاز هر سال قانون میاد و یک جدولی با عنوان جدول مالیاتی رو معرفی میکنه . که شامل یک سری سطوح حقوق هست که برای هر سطح یک درصدی مالیات وضع شده .
این جدول به صورت پله ای تعریف میشه و میگه که اگر حقوق کسی x ریال باشه باید n درصد مالیات پرداخت کنه .
برای آشنایی بهتر با جدول معافیت مالیاتی، من یک جدول فرضی رو میکشم.
اعداد این جدول رو طوری انتخاب کردم که فهمش راحت باشه و باید نحوه ی استفاده از این جدول رو کامل یاد بگیریم چون زیاد باهاش کار داریم .
درصد مالیات | تا | از |
0 | 200 | 1 |
10 | 500 | 200 |
20 | 800 | 500 |
30 | بی نهایت | 800 |
این جدول میگه که :
از یک ریال تا 200 ریال درصد مالیاتش 0 ه یعنی این طبقه عملا مالیاتی نمیده .
دومین پله میگه که از 200 تا 500 ریال 10 % ه
سومین پله از 500 تا 800 ریال 20 درصد ه
و آخرین پله میگه بیشتر از 800 ریال 30% مالیات براش وضع شده .
مثال :
اگر کسی 180 ریال حقوق بگیره مالیاتش چقدر میشه ؟ تو این جدول گفته شده که بین 1 تا 200 ریال 0 درصد باید مالیات پرداخت بشه و 180 ریال تو این رنج قرار میگیره و معاف از مالیاته .
دوستان این سطح 1 رو بهش میگن سقف معافیت مالیاتی .
حالا اگر کسی 250 ریال حقوق بگیره چقدر میشه مالیاتش ؟
در این صورت 200 ریال میره تو سطح 1 میشینه و 50 ریال بقیه میره سطح 2 . و مالیاتش میشه 50 ضربدر 10درصد میشه 5 ریال .
فرض کنیم کسی 700 ریال حقوق گرفته ، مالیات این فرد رو بر اساس جدول اعلامی حساب میکنیم .
بچه ها نحوه ی استفاده از این جدول خیلی مهمه، پس لطفا دقت کنید و اگر این رو یادبگیرید 20 درصد از کار ما در مورد محاسبه مالیات حقوق پیش رفته .
فرض کنید اگر کسی 1200 ریال حقوق گرفته باشه چقدر میشه مالیاتش ؟
و اما رسیدیم سر مباحث اصلیمون . من آموزش مالیات رو بر اساس چیزی که دولت برای سال 1401 اعلام کرده ادامه میدم .
در سال 1401 دولت اومده گفته که بر اساس جدول اعلامی مالیات بر درامد مشمول سالانه رو چطور حساب کنیم .
دوستان توجه کنید که این جدول اعلامی برای یکسال هست و ما مالیات رو به روش تعدیل سالانه حساب میکنیم .
یعنی هر حقوقی که گرفتیم باید سالانش رو حساب کنیم و بعدش مالیات سالش رو محاسبه کنیم و بعد برسیم به مالیات ماه .
ما نحوه ی استفاده از این جدول مالیاتی رو قبلا یاد گرفتیم. حالا باید حقوق ماهیانه ای که میگیریم به نسبت یکسال حساب کنیم و ببریمش توی جدول مالیاتی و مالیاتش رو محاسبه کنیم .
دوستان این داستان رو
دوستان این داستان، چه وزن خوبی گرفت : تو مثنوی معنوی مولانا یه داستانی رو به نظم کشیده که پادشاه عاشق یه کنیزی میشه و شعر رو با این بیت شروع میکنه :
بشنوید ای دوستان این داستان
خود حقیقت شرح حال ماست آن !!!
یک داستان بسیار خواندنی و زیباست حتما این داستان رو بخونید . برگردیم سر بحث خودمون
دوستان این داستان رو با یک مثال شروع میکنیم :
فرض کنید من، در ماه اول 80.000.000 جمع حقوق مشمول مالیاتم باشه . در این صورت مالیات من چطور حساب میشه ؟
اول میایم 80.000.000 میلیون رو ضربدر 12 میکنیم
این میشه حقوق یکساله ی ما . دلیلش هم اینه که جدول مالیاتی ما برای یکسال تعیین شده و باید حقوق رو هم یکساله محاسبه کنیم .
80.000.000*/12 =
960.000.000
مالیات کل سال من
960.000.000-672.000.000=288.000.000
حالا 288.000.000*0.1 = 28.800.000
28.800.000/12=2.400.000
مالیات حقوق من میشه 2.400.000 ریال
حالا اگر تو ماه دوم ،حقوق مشمول مالیات من 90.000.000 ریال بشه !مالیات من در این صورت چطور محاسبه خواهد شد ؟
در اولین قدم باید 80 میلیون ریال رو با 90 میلیون ریال جمع کنیم و بعدش تقسیم بر 2 کنیم که معدل حقوق برای یکماه در بیاد .
80.000.000+90.000.000=170.000.000
170.000.000/2=85.000.000
حالا 85 میلیون ریال رو مثل روش بالا محاسبه میکنیم .
85 میلیون ضربدر 12= 1.020.000.000 |
حالا این عدد رو میبریم داخل جدول مالیاتی مون .
آیا یکمیلیارد و بیست میلیون از 672 میلیون بزرگتره ؟ بله
پس تمام این پله رو میگیره .
آیا یکمیلیارد و بیست میلیون از یک میلیارد و هشتصد میلیون بزرگتره ؟ خیر ، پس هر چی تفاضل بین 672 میلیون و یکمیلارد و بیست میلیونه میاد میشینه اینجا . که میشه 348 میلیورن
حالا این رو ضربدر .1 میکنیم که مالیات این پله دربیاد .
میشه 34.800.000
حالا این معدل یا میانگین مالیات برای یکساله ، این رو باید تقسیم بر 12 کنیم که میانگین مالیات برای یک ماه دربیاد . میشه 2.900.000 ریال
حالا 2.900 هزار ریال برای یکماهه در حالیکه من تو ماه دوم محاسبه هستم ، پس این رو ضربدر 2 میکنم که مالیات 2 ماه بدست بیاد .
میشه 5.800.000
من تو ماه اول 2.400 میلیونش رو داده بودم درسته ؟
پس 5.800.000 – 2.400.000= 3.400.000 ریال مالیات ماه دوم
دوستان این جلسه هم به خیر و خوشی تموم شد، جلسه ی بعدی ادامه ی بحث حقوق و دستمزد و ادامه بحث مالیات رو خواهیم داشت.
تاکید میکنم روی نحوه ی استفاده از جدول تعدیل مالیات خیلی کار کنید، که زیاد باهاش کار داریم .
دوستان من و تیم ایران گیگ، از بچه های نور پردازی گرفته تا دوستانی که در تدوین همکاری میکنند با ما، تلاش های زیادی میکنن تا این دوره به نحو احسنت برگزار بشه و به بهترین روش به دست شما برسه. من به نمایندگی از دوستانم از شما درخواست دارم، اگر این دوره رو میبینید و براتون مفید واقع شده، برای من و همکارانم از ته دل آرزوی موفقیت بکنید و برای شادی روح پدر بنده یه فاتحه بخونید .
با تشکر از نگاه زیباتون ، خدانگهدار .
آموزش حقوق و دستمزد
آموزش حقوق و دستمزد 1401
در این دوره آموزشی به آموزش حقوق و دستمزد سال 1401 و به ویژه آموزش حقوق و دستمزد 1401 خواهیم پرداخت
آموزش حقوق و دستمزد pdf
در راستای این آموزش ما با ارائه یک pdf به صورت رایگان به آموزش حقوق و دستمزد خواهیم پرداخت .
آموزش حقوق و دستمزد در اکسل pdf
همچنین آموزش حقوق و دستمزد در اکسل pdf نیز ارائه می گردد،
فیلم کامل آموزش حقوق و دستمزد
پکیج آموزش حقوق و دستمزد
کانال تلگرام آموزش حقوق و دستمزد
آموزش حقوق و دستمزد 1401
آموزش گام به گام محاسبه حقوق و دستمزد
صفر تا صد حقوق و دستمزد pdf
حقوق و دستمزد
آموزش حقوقی
قوانین کار
حقوق کارگران
مزایا و معایب حقوقی
تعهدات کارفرما
حقوق پایه کارکنان
محاسبه دستمزد
حقوق معافیتها
حقوق مرخصی
تنظیم قرارداد کار
حقوق تسهیلات
حقوق کارمندان
مشکلات حقوقی کاری
تعارضات حقوقی
قانون کار
حقوق تعهدات کارگران
حقوق وظیفهای
دستمزد تکمیلی
مرزهای حقوق کاری
موفق باشید جلسه ی اول رو نگاه کردم واقعا فوق العاده بود، بیان صریح و دوستانه و بی تکلف استاد هم خیلی خوبه. اگر کاری از دستم بر بیاد برای دوره بگید تا انجام بدم و بتونم تو این دوره ها من هم قدمی بر داشته باشم .
آموزش حقوق و دستمزد واقعا فوق العاده است خدا خیر بده به شما و همکارانتان که در این گرونی به فکر مردم هستید و رایگان اموزش میدید .
سلام ببخشید این جلسات همون جلسات کلاس توی توئیچ هستش ؟ اخه توی توئیچ ما جلسه ی سوم رو هم گذرونیدم و در مورد بیمه و مالیات صحبت کردید ولی توی این صفحه فقط جلسه ی یک رو گذاشتید و خبری از جلسات دوم و سوم نیست.لطفا راهنمایی میکنید؟
با سلام، بله جلسات در توئیچ مقداری جلوتر برگزار میشه و تا دوستان تدوینگر جلسات برگزار شده رو تدوین و آپلود کنند مقداری زمان میبره . جلسه ی دوم آموزش حقوق و دستمزد امروز انتشار پیدا میکنه و جلسه ی سوم احتمالا دو روز بعد از جلسه ی اول منتشر میشه . امید وارم که دوره ی خوبی از آب در بیاد و دوستان بتونن بهترین استفاده رو از دوره ببرند .
سلام، مدرس عنوان میکنه که جلسات چهارم و پنجم هم تدریس میشه اما تا جلسه سوم بشتر نیست ، چرا؟؟
با سلام ، جلسات به مرور زمان و هفتگی برگزار و آپلود میشه . الان می تونید جلسه چهارم رو هم ببینید .
سلام جلسه ۵ کی اپلود میشه؟
با سلام من به شخصه از رویارویی با محتوای بسیار جذاب و کاربردی بهرهبرداری کردهام. استاد قربانی با توضیح مطالب تئوری به شیوهای کاملاً قابل فهم و عملی، توانسته است تا این مفاهیم را به طور موثر به دانشجویان منتقل کند.
پشتیبانی استاد قربانی از دانشجویان در طول دوره بسیار قابل ستایش است. ایشان با صبوری به تمامی سوالات پاسخ داده و در رفع ابهامات کمک میکنند. این ارتباط مستقیم با استاد، تجربه یادگیری را به مرحلهای عمیقتر میبرد.
با سلاو و عرض ادب خدمت استاد گرامی ممنون از آموزش بسیار عالی شما کمال تشکر را از حضرت عالی داریم ببخشید جلسه های بعد کی رو سایت بارگذاری میشن ممنون میشم اگه پاسخ بدین من تا جلسه چهارم که بحث مالیات بود رو دنبال کردم
با سلام و عرض ادب خدمت استاد گرامی از زحمات شما در ارائه تدریس بسیار خوب شما در زمینه حقوق و دستمزد کمال تشکر را دارم من تا جلسه چهارم تدریس شما را دنبال کردم بخش های بعدی کی روی سایت بارگذاری میشه یا چطور باید دنبال کنیم آموزشهای بعدی مربوط به حقوق و دستمزد رو ممنون میشم اگه پاسخ بدین
با تشکر فراوان
با شرکت در دوره آموزش حقوق و دستمزد از وبسایت ایران گیگ با تدریس استاد محمد قربانی، تجربهای ارزشمند و جامع از دانش حقوقی را به دست آوردم. استاد قربانی با تبیین مفاهیم پایه تا مطالب پیچیده در این حوزه، توانسته است به من اطلاعات جامعی را ارائه دهد.
یکی از ویژگیهای منحصر به فرد این دوره، استفاده از مثالهای واقعی و موارد قضایی واقعی است که به روشنی تاثیری قوی در یادگیری ایجاد میکند. ترکیب میان تئوری و کاربرد عملی، به من کمک کرده تا مفاهیم حقوقی را بهتر درک کنم و برای مواقع واقعی آماده شوم.
باسلام
ادامه آموزش چی شد از کجا دنبال کنیم
با توجه به کیفیت محتوا، روش تدریس و پشتیبانی ارائه شده در این دوره، به شدت به همهی علاقمندان به حقوق و دستمزد توصیه میکنم که از این دوره استفاده کنند. تجربهی یادگیری از استاد قربانی نه تنها اطلاعات تخصصی را به دست میآورد، بلکه اطمینان از درک درست مفاهیم حقوقی را نیز به همراه دارد.
یکی از نکات قوت این دوره، پاسخگویی فوقالعاده استاد قربانی به سوالات و ابهامات دانشجویان است. با اینکه مباحث حقوقی ممکن است پیچیده باشند، اما با استفاده از تجربیات ایشان میتوان به راحتی به درک آنها دست یافت.
با تشکر از شما استاد گرانقدر با اجازه مطلب و اموزش خوبتون رو با دوستان خودم شیر میکنم .
روش تدریس دقیق و خوب ایشان، باعث میشود که حتی مباحث پیچیده نیز به سادگی قابل فهم باشند. مثالها و تصاویر واقعی که استاد قربانی ارائه میکنند، به تصویر کشیدن مفاهیم تئوری را بسیار آسان کرده است.
من هم با اجازه ی دوستان تجربه خودم رو در باره اموزش حقوق و دستمزد تو وب سایت و با تدریس اساد قربانی رو اینچا می نویسم . قبلا دوتا کامنت گذاشتم اما تو لیست کامنتها کامنت خودم رو ندید . به طور کلی، تجربهی من از دوره حقوق و دستمزد با تدریس استاد محمد قربانی دراین وب سایت، بسیار مثمرثمر و ارزشمند بوده است. به همه دانشجویان و افرادی که به دنبال افزایش دانش حقوقی هستند، این دوره را به شدت توصیه میکنم. اطلاعات و مهارتهایی که از این دوره به دست میآورند، به طور قطع به آنها در زمینهی حقوق و دستمزد بهرهوری میدهد.